Professionel hjemmeside

De 5 vigtigste ting, når du investerer i en ny professionel hjemmeside

Hvis du søger på ordet “professionel hjemmeside,” vil du finde mange tilbud på en ny hjemmeside. Priserne varierer meget, og det kan være svært at gennemskue, hvad der er inkluderet og hvad der er vigtigt. Her er en kort oversigt over de absolutte must-haves til din nye side, som du skal sikre dig, når du snakker med din webdesigner/udvikler. Hvis du har disse ting i orden, er du godt på vej mod en professionel online tilstedeværelse. Og så kan du lade vær med at fokuserer på ting, som ikke er vigtige i første omgang.

 

Billede viser en professionel hjememeside vist i et responsivt hjemmesie design
Et billede af en skærm med en professionel hjemmeside, som har et responsivt hjemmeside design
Group 7

En professionel hjemmeside signalerer troværdighed - og skiller sig gerne en lille smule ud

Troværdighed er et nøgleord, når du skal have en professionel hjemeside. Vi handler med de mennesker, vi synes er mest troværdige. Og når du ikke møder personen bag, er det ekstra vigtigst at din hjemmeside sidesignalere den troværdighed, du ikke selv kan give i egen person. Troværdighed på en hjemmeside er sammensat er flere ting, der giver et helhedsindtryk. Men de vigstigste er:

  • Oval Et flot og gennemført design
  • Oval Nem navigation
  • Oval Tydelige vilkår, priser og betingelse
  • Oval Enkelt og gennemskuelig præsentation af produkter eller ydelser
  • Oval Referencer med tydelige angivelser af hvem, hvad og hvor!
  • Oval Altid tilgængelig kontatkoplysninger
  • Oval Et eller flere billede af dig/jer

Du kan tænke at en professionel hjemmeside, er som at planlægge en eksklusiv begivenhed – du ønsker, at folk skal blive imponerede, men du ønsker også at skabe et rum, de føler sig trygge i, ellers bliver de ikke hængende og undersøger det du kan.

En professionel hjemmeside er SEO optimeret

En professionel hjemmeside er intet værd, hvis ingen kan finde den, og Google er som den populære fyr i skolen – hvis han kan lide dig, vil alle være venner med dig. Derfor er det vigtigt at optimere din hjemmeside med de rigtige søgeord og strategier, så den dukker op, når folk søger efter det, du tilbyder. Læs mere om SEO strategi og arbejde her. Men det behøver ikke at gøres fra start. Når du skal ud og investerer i en ny professionel hjemmeside, er det blot vigtigt at sikre dig, at siden sættes op, så det senere er muligt. Tre vigtige ting her er:

Redirects

Har du ikke tidligere haft en hjemmeside, SKAL der laves 301 redirects. Uanset om du tidligere har lavet SEO eller ej, vil din side have opnået en vis SEO værdi, bare ved at eksistere, og den vil du ikke tabe. Derfor SKAL der laves redirects. Mange glemmer det, og så er alt SEO arbejde, du tidligere har lavet tabt.

Brugervenligt CMS

Vælg et CMS, der er kendt for sin brugervenlighed og SEO-venlige funktioner, såsom WordPress. Et godt CMS gør det nemt at tilføje og opdatere indhold, administrere metadata, og oprette SEO-venlige URL-strukturer.

SEO-værktøjer og plugins

Sørg for, at din hjemmeside har de nødvendige SEO-værktøjer og plugins installeret. For eksempel kan plugins som Yoast SEO hjælpe dig med at optimere dine sider og indlæg. Disse værktøjer guider dig gennem processen med at tilføje titler, beskrivelser, og nøgleord, samt analysere dit indholds SEO-kvalitet.

En responsiv professionel hjemmeside på et bord
Group 7

En professionel hjemmeside SKAL fungere optimalt på tværs af skærmstørrelser

Det kan virkelig komme bag på mig, at der stadig er nogen der lidt tøvende sprøger, om ikke også er vigtigt, at det kan ses på mobil. Jeg kigger nærmest ikke overdrive: Jo, jo, jo – for søren! Når du får lavet en professionel hjemmeside, skal den være som en fjeder i hatten – let, luftig og klar til at imponere uanset hvor den vises. I dag bruger folk alt fra smartphones til tablets til laptops til at få adgang til internettet. Så hvis din hjemmeside kun ser godt ud på en type enhed, går du glip af en masse potentielle besøgende. Det fleste webdesignere og/eller hjememside skabeloner kommer automatisk med et responsivt design. Men ligeså snart, vi ændre noget opsætning på en side, kan det påvirke mobil udgaven, så du skal altid tjekke alle ændringer igennem på alle enheder. Det er så nemt at glemme, men det er et absolut MUST.
hængelås-lægger-på-tastatur-med-https-ingaveret

Ønsker du en professionel hjemmeside har sikkerhed aldrig været vigtigere

Med en professionel hjemmeside kommer også ansvaret for at beskytte dine og dine kunders data. En hacket hjemmeside, indebærer risikoen for at du udsætter dine kunders data for misbrug, og ikke mindst en masse nedetid og bøvl. Det er blevet vigtigere end nogensinde at sikre dig. Det betyder at du sikre dig at have solide sikkerhedsforanstaltninger på plads. Her følger de vigtgiste.

SSL-certifikat:

SSL-certifikatet er afgørende for at sikre, at kommunikationen mellem brugernes browser og hjemmesidens server er krypteret. Dette er især vigtigt for at beskytte følsomme oplysninger såsom betalingsoplysninger og personlige oplysninger.

Opdateringer af softwarekomponenter

Opdatering af CMS systemet (eks. WordPress) og plugins er nødvendige for at lukke kendte sårbarheder og forhindre angreb fra hackere, der udnytter dem, der for skal det gøres. Hvem der gør det, og hvor tit gøres det, er vigtigt at få på plads, når du investerer i en ny hjemmeside. Er der et support abonnement, hvor det er inkluderet, eller skal du selv være opmærksom på det.

Stærke adgangskoder og brugeradgangsstyring

Implementering af stærke adgangskoder og korrekt brugeradgangsstyring er afgørende for at forhindre uautoriseret adgang. Brugere på siden skal opfordres til at vælge unikke adgangskoder, og der skal kun gives adgangsrettigheder til de nødvendige personer.

 

Group 7

Løbende optimering er vigtigt for at din professionelle hjemmeside forsat fungere

Når din professionelle hjemmeside er oppe og køre, er det vigtigt at holde den opdateret og optimeret for at opretholde dens succes. Brug værktøjer som Google Analytics til at analysere din hjemmesides præstationer og identificere områder, der kan forbedres. Ved at investere i løbende optimering og vedligeholdelse kan du sikre, at din professionelle hjemmeside forbliver konkurrencedygtig og effektiv i det lange løb. Tre ting er vigtige her:

Relevans: Ved at holde indholdet opdateret sikrer du, at dine besøgende altid har adgang til den nyeste information om dine produkter, tjenester og nyheder.

Sikkerhed: Regelmæssige opdateringer af software og plugins hjælper med at beskytte din hjemmeside mod sikkerhedstrusler og sårbarheder.

Performance: Optimering af hjemmesidehastighed og ydeevne forbedrer brugeroplevelsen og kan positivt påvirke dine placeringer i søgemaskinerne.

 

 

Skal vi hjælpe dig!

Har du brug for hjælp, sparring eller gode råd, tøv ikke med at kontakte os

Let’s Work Together